Γενική Ενημέρωση

Έχουμε διαπιστώσει πως οι καταναλωτές ή αγνοούν ή έχουν ασάφεια ως προς την ποιότητα των παραπάνω προϊόντων.

Εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε για την ποιότητα και τις κατηγορίες των πινάκων (πρώτες ύλες , τεχνικές προδιαγραφές κλπ)

Η ενημέρωση είναι "απόσταγμα" εμπειρίας πολλών ετών και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τα εργοστάσια που συνεργαζόμαστε (φυλλάδια τεχνικών προδιαγραφών κλπ)

ΔΕΝ υπάρχουν πίνακες μαρκαδόρου σμάλτου και φορμάϊκας! Στην πατρίδα μας όταν μιλούν περί σμάλτου εννοούν το laminate και όταν μιλούν περί φορμάϊκας εννοούν πάλι το laminate και αυτό διότι ο πρώτος κατασκευαστής laminate ήταν το εργοστάσιο Formica.

ΔΕΝ υπάρχουν πίνακες μαγνητικοί! Για να είναι μαγνητικός ένας πίνακας μαρκαδόρου θα πρέπει να περιέχει ρινίσματα έτσι ώστε όταν βάλουμε μέταλλο πάνω να κολλήσει. Συνεπώς υπάρχουν πίνακες μεταλλικοί οι οποίοι μπορούν να δεχτούν μαγνήτες.

Επειδή εμείς είμαστε κατασκευαστές «με επίσημη άδεια από τις αρμόδιες αρχές» γνωρίζουμε άριστα την ποιότητα και την συμπεριφορά των πρώτων υλών. Η κατασκευή άλλωστε έχει την δική της εντελώς ξεχωριστή φιλοσοφία. Όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο (έμποροι κλπ)  δεν έχουν την απόλυτη γνώση Θα είμαστε εντελώς κατηγορηματικοί ως προς την ενημέρωσή σας.

«Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ»

Οι πίνακες μαρκαδόρου χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες ανάλογα με την επιφάνεια γραφής .

Πίνακες Μη μεταλλικοί

 • Μελαμίνης: η συγκεκριμένη ποιότητα δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια και συνεχή χρήση. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στην παγκόσμια βιομηχανία το ορίζουν ρητά και κατηγορηματικά. Η καλύτερη ποιότητα μελαμίνης έχει διάρκεια χρήσης περίπου 2έτη. Προορίζεται για ελαφριά χρήση (σεμινάρια , σπίτια κλπ). Η επιφάνεια γραφής είναι ευαίσθητη στα αιχμηρά αντικείμενα.
 • HPL (High Pressure Laminate): στην παγκόσμια βιομηχανία υπάρχουν διάφορες ποιότητες. Εμείς έχουμε επιλέξει την καλύτερη και αυτό γιατί την χρησιμοποιούμε πάνω 20έτη χωρίς κανένα πρόβλημα. Το προϊόν HPL (High Pressure Laminate) παρασκευάζεται από φύλλα craft εμποτισμένα με ρητίνες σε θερμοκρασία 150ο C υπό πίεση 9MPa.Η επιφάνεια γραφής είναι ευαίσθητη στα αιχμηρά αντικείμενα. Χαρακτηρίζεται για την άριστη ομαλή γραφή και διαγραφή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πίνακες μεταλλικοί

 • Lacquered (painted steel): χαλυβδόφυλλο βαμμένο λευκό το οποίο ανάλογα με τις επιστρώσεις διαφανή βερνικιου και ανάλογα της θερμοκρασίας σταθεροποίησης έχει την αντίστοιχη σκληρότητα. Στην παγκόσμια βιομηχανία υπάρχουν επιφάνειες με διάφορους βαθμούς σκληρότητας και ανάλογης διάρκειας στο χρόνο (από 3,5,7 έως 10έτη). ). Η επιφάνεια γραφής είναι ευαίσθητη στα αιχμηρά αντικείμενα.

Περισσότερες Πληροφορίες

 • VITREOUS ENAMELSTEEL (σμαλτωμένος υαλώδης χάλυβας ή CeramicSteel «κεραμικό στο χάλυβα» ή Porcelain «πορσελάνη στο χάλυβα»): επιφάνεια γραφής Polyvision e3 ceramicSteel η οποία είναι 99,9% ανακυκλώσιμη και η  μόνη παγκοσμίως πιστοποιημένη στο είδος της επιφάνεια γραφής με πιστοποίηση Grade-to-grade certified™ Bronze.Η επιφάνεια γραφής Polyvision e3 ceramicSteel έχει πιστοποίηση ISO 9001. Αποτελείται από χαλύβδινο πυρήνα  επικαλυμμένο και στις δύο πλευρές με πολλές λεπτές επιστρώσεις σμάλτου. Η κεραμική επίστρωση συγχωνεύεται με το  χάλυβα σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 700-9000C. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην αντίσταση, στο γδάρσιμο και στο graffiti. Επίσης έχει ΙΣΟΒΙΑ διάρκεια στο χρόνο!!!

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η φυσική διαδικασία της γραφής και των διαγραμμάτων βοηθά τους ανθρώπους να μάθουν και να θυμούνται πληροφορίες. Η σωστή χρήση των πινάκων γραφής διευκολύνει την ομαδική εργασία και την ενίσχυση της γλωσσικής ανάπτυξης. Οι πίνακες γραφής επιτρέπουν στα άτομα να σκέφτονται και να μοιράζονται τις ιδέες τους με τους υπόλοιπους μαθητές. Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία είναι δεδομένη σε όλους τους χώρους διδασκαλίας ο κλασσικός πίνακας γραφής ήταν, είναι και θα παραμείνει βασικό στοιχείο στην εκμάθηση. Στους χώρους διδασκαλίας λειτουργεί όπως το παράδειγμα με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το βιβλίο.                              

Βλέποντας τηλεόραση ο εγκέφαλος παίρνει τα πάντα έτοιμα (εικόνα- ομιλία)

Ακούγοντας ραδιόφωνο ο εγκέφαλος δεν τα παίρνει όλα έτοιμα, αλλά τα δημιουργεί (εικόνα)

Διαβάζοντας ένα βιβλίο ο εγκέφαλος δημιουργεί τα πάντα (εικόνα- ομιλία)

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια εμπέδωση!!!

Εμείς ως εταιρία όσον αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόντων μας θα σας τις δίνουμε μόνο με ντοκουμέντα και πιστοποιητικά των οίκων κατασκευής των πρώτων υλών μας. ΠΑΝΤΑ να ζητάτε επίσημες προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά για να έχετε πλήρη γνώση!!!!

 

Διευκρινήσεις

 • Δεν υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία πίνακες σμάλτου. Στην πατρίδα μας όταν μιλούν περί σμάλτου εννοούν το laminate.
 • Δεν υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία πίνακες Formica. Εδώ στην πατρίδα μας όταν μιλούν περί Formica εννοούν το laminate και αυτό διότι ο πρώτος κατασκευαστής laminate στην βιομηχανία ήταν το εργοστάσιο Formica.
 • Δεν υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία πίνακες top quality ceramic steel. Η βιομηχανία αλλάζοντας το προφίλ του περιμετρικού αλουμινίου αλλάζει και τα ονόματα.
 • Δεν υπάρχουν πίνακες μαρκαδόρου ματ. Για να γράψουμε σε πίνακα μαρκαδόρου η επιφάνεια δεν πρέπει να έχει πόρους. Άρα πρέπει να είναι λεία και στιλπνή.
 • Όλοι οι πίνακες μαρκαδόρου έχουν ανάκλαση του φωτός ανάλογα με το φινίρισμα. Άλλες επιφάνειες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Εμείς έχουμε επιλέξει επιφάνειες γραφής με τη λιγότερη ανάκλαση.

 

Φροντίδα - Καθαρισμός και Συντήρηση Επιφάνειας

Η σωστή χρήση και συντήρηση θα αυξήσουν την απόδοση και θα διατηρήσουν την επιφάνεια σαν καινούρια.

Συνιστώμενα αξεσουάρ

1. Χρησιμοποιήστε μαλακό πανί, χαρτί κουζίνας ή σπόγγο ασπροπίνακα για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της διαγραφής από την επιφάνεια του πίνακα. Αφήστε το μελάνι να στεγνώσει και μετά διαγράψτε.

2. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας μαρκαδόρους για βέλτιστη διαγραφή. Αντικαταστήστε τους μαρκαδόρους όταν στεγνώσουν για καλή γραφή-διαγραφή.

 

Πρώτη χρήση

1. Αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ.

2. Ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό για την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων κόλλας.

3. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας.

 

Γενικές οδηγίες καθαρισμού 

1. Σκουπίστε την επιφάνεια με μαλακό πανί αφού πρώτα ψεκάσετε με υψηλής ποιότητας καθαριστικό ή ζεστό νερό. Σας προτείνουμε το καθαριστικό Pixeline 2 σε 1 (καθαρίζει και λιπαίνει). Η χρήση μη κατάλληλου καθαριστικού μπορεί να οδηγήσει στην μη καλή διαγραφή και αυτό       οφείλεται στη συσσώρευση υπολειμμάτων πάνω στην επιφάνεια.

2. Ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό για την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων του καθαριστικού.

3. Σκουπίστε την επιφάνεια με στεγνό πανί.

4. Επιφάνειες που χρησιμοποιούνται μετρίως πρέπει να καθαρίζονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Επιφάνειες που χρησιμοποιούνται πιο έντονα απαιτούν καθημερινή καθαριότητα.

 

Αφαίρεση μόνιμου μαρκαδόρου (permanent)

1. Γρήγορα και εύκολα μπορείτε να αφαιρέσετε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Γράψτε πάνω ακριβώς από την γραφή του μόνιμου μαρκαδόρου με μαρκαδόρο ασπροπίνακα. Στη συνέχεια απλά διαγράψτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα αφαιρέσει την γραφή από τον μόνιμο μαρκαδόρο. Εάν απαιτείται περισσότερο καθαρισμό:

 • Βρέξτε ένα καθαρό πανί με οινόπνευμα
 • Σκουπίστε καλά την επιφάνεια και όλα τα ίχνη θα εξαφανιστούν

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

ΜΗΝ ακουμπάτε και σβήνετε τον πίνακα με τα χέρια γιατί το επιδερμικό λάδι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διαγραφή!!!

Ο καθαρισμός και γενικά η φροντίδα της επιφάνειας επιβάλλεται γιατί η υγρασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τα αιωρούμενα σωματίδια της ατμόσφαιρας δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην επιφάνεια. Πάνω στην υγρή επιφάνεια κολλάνε τα αιωρούμενα σωματίδια με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα είδος κολλητικής ουσίας (λάσπη-μάκα) αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν διαγράψετε την επιφάνεια να δημιουργηθεί μουτζούρα. 

Κύλιση στην Αρχή